404 500 activities email envelope facebook fashion food google homeicon-closeicon-externalicon-moreinstagram nameit pinterest quote rsstravel twitter youtube

Tre nemme snacks til ulvetimen

Af Fie Lundsgaard Olsen

Når hverdagene ruller, har jeg sjældent tid eller mentalt rum til at være ambitiøs på snackfronten, selvom jeg gerne ville. Det skal gå stærkt og være nemt, så hverken barnet, eventuelle legekammerater, eller mor her springer en prop. For sultne børn er som små ulve, og ulvetimen kan være noget af et hylekor.

De fleste ved, at grøntsagsstænger og frugt altid kan gå. Minimajs og gulerødder med en hurtig dip, frosne edamamebønner, der er klar i en ruf, eller en god gammeldags skål blandet frugt – det slår aldrig fejl, og det er hurtigt, nemt og sundt.

Men variation må der til – også selvom vi har travlt. Her kommer 3 bud på snacks, som stadig hører til i den hurtige og nemme kategori.

Til de dage, hvor der er overskud på hverdagskontoen, kan du finde opskrifter på 3 smukke og sunde ulvetime-hapsere lige her. 

1

Havregrød er ikke bare morgenmad, men kan varieres på tusind måder. 2 dl havregryn (evt. grovere gryn), 2 dl vand, lidt salt og så i mikroovnen eller i kasserollen i et par minutter. Rør rundt og top med den frugt, du lige har, en smørklat, kanel, frugtmos, nødder eller hvad der ellers er i skabene. Smækfyldt med kostfibre, og det mætter godt.

2

Indeholder ikke slik, men kører den alligevel hjem på charmen. Med en stak fine poser fra hobbybutikken kan selv rugkiks, tørrede abrikoser, sunde nødder og fx mandariner blive til en spændende bland-selv-godtepose. Den er sund, og det bedste: Den kan varieres i det uendelige.

3

Der er dage, hvor det eneste, man har, er en trist banan i frugtskålen. Mos den med en gaffel og saml massen med havregryn, kakaopulver, kokosmel, lidt peanutbutter eller hvad du har, indtil den er til at trille mellem hænderne - og voila: Sundt og sødt guf til alle på fem minutter.

PS: Et hurtigt tip:

Tjek altid spotvarehylderne, og husk at hamstre. Vi har udnævnt en køkkenskuffe til snackskuffe, hvor man altid kan finde noget, der kan bruges i en snæver vending; kiks, nødder, tørret frugt, rosinpakker, müslibarer etc.

Hvis du har mere overskud i hverdagen, finder du opskrifter på 3 lidt mere ambitiøse bud på ulvetimehapsere her

Loading...

Kære læser

Inspired by Kids lukker – vi håber, du har haft lejlighed til at finde inspiration til gode oplevelser i hverdagen med børn.

Tak for denne gang.

Du kan stadig finde inspiration og købe kvalitetsbørnetøj til gode priser i vores webshop på nameit.dk.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive til os på name-it@bestseller.com

De bedste hilsner
name it