404 500 activities email envelope facebook fashion food google homeicon-closeicon-externalicon-moreinstagram nameit pinterest quote rsstravel twitter youtube

Storbyferie i Berlin med børn

Af Mikkel Bording

Anna sidder og streger ud, og administrerer sin lille seddel. Vi har taget os et lille hvil på en café på Unter den Linden. Ritter Sport Museum. Tjek! Fjernsynstårnet. Tjek! Berlin Zoo. Tjek!

Hun har selv skrevet listen over, hvad vi skal opleve i Berlin. Nu sidder hun mættet af oplevelser (og adskillige stykker chokolade) og gør status. Ved siden af på bænken står en stor pose fyldt op med selvkomponeret Ritter Sport, det store hit i Ritter Sport Museum.

Annas helt egen variant: Vingummibamser, vaniljekiks, jordbær og krymmel. Alle ingredienser velovervejet valgt skulder ved skulder med alle de andre chokoladesultne danskere i museumsbutikken.

Danskere var der ikke så mange af foran det 368 meter høje fjernsynstårn. Heller ikke mange skuldre. For selvom ventetiden var laaaaang, så var den (selbstverständlich) sat i system, så når du køber en billet til byens vartegn, Berliner Fernsehturm, behøver du ikke stå i kø i timevis, du modtager nemlig en sms, når det er ved at være din tur. Genialt!

Og mens vi ventede på panoramaudsigten fra fjernsynstårnets restaurant, slentrede vi stille og roligt rundt i Berlins største lukkede gårdkompleks, hyggelige Hackesche Höfe. Oppe var vi vist lidt heldige med at få bord, så vi kunne nyde vores burger og kigget over Berlin, mens vi drejede 360 grader rundt.

Ingen storbyferie i Berlin med børn uden zoologisk have. Sådan lød budskabet fra naboen og andre berlinkyndige inden takeoff. Og indrømmet, Berlin Zoo er en skøn oase lige midt i hovedstaden. Super hyggelig, fine faciliteter til dyrene - og til børnene. Der er bl.a. en skøn legeplads, der både udfordrer mod og motorik.

Vi boede på Kurfürstendamm, eller Ku’damm, som de lokale nøjes med, hvilket var genialt med en syvårig, der elsker souvenirbutikker. Men næste gang med mor og lillebror Oskar vælger vi nok base i Prenzlauer Berg.

Ud over at være byens børnerigeste kvarter med masser af hyggelige legepladser under trækronerne og børnevenlige spisesteder er Prenzlauer Berg et skønt tvist, hvor ølbarer og beskedne (men fortræffelige) etniske køkkener blander sig med økoforretninger og fjollede designbutikker. Området emmer af, at det er her, de berlinske børnefamilier bor. Og det forstår jeg godt!

Psst… Der er også masser af sjove legepladser i Danmark. Få vores guide lige her.

7 andre børnehits i Berlin

1

Museum für Naturkunde, Invalidenstrasse 43, Mitte
Det naturhistoriske museum er udstoppede dyr, ny viden om Jordens opståen og en samling på mere end 24 millioner genstande, bl.a. verdens største samlede dinosaurskelet.

2

Labyrinth Kindermuseum, Osloer Strasse 12, Mitte
På Labyrinth Kindermuseum er børnene selv bygmestre og arkitekter i deres eget urbane mikrokosmos, og de oplever også, hvordan børn lever i andre kulturer.

3

MACHmit! Senefelderstrasse 5, Mitte
Dette helt specielle oplevelsesmuseum ligger i den ombyggede Eliaskirche og er med sine skiftende udstillinger og workshops et fantastisk sted for børn at opdage og udforske.

4

VEB Orange Oderberger strasse 29, Prenzlauer Berg
Tag på rejse i fortiden med masser af vintagefund og DDR-nips fra 60’erne og 70’erne i dette lille ’nostalgimuseum’, der ligger gemt bag i en genbrugsbutik.

5

Bad am Spreewaldplatz, Wiener Strasse 59 H, Kreuzberg
Bølger i hjertet Kreuzberg! Svømmehallen på Spreewaldplatz er en stor svømmehal med rutsjebaner, børnebassiner, massagebrusere og sauna.

6

Volkspark Friedrichshain, Schreinerstrasse 48/49, Kreuzberg
Den store dragelegeplads er en af fire rigtig gode legepladser i parken, hvor der er rutsjebaner, hængebroer, klatrestativer og sandkasser nok til en hel udflugtsdag.

7

Pepe Nero Trattoria-Pizzeria, Bötzowstraße 30, Prenzlauer Berg
Meget børnevenlig mad og betjening… og en ’pizzaovn’ i børnehøjde, hvor kokken kaster små stykker dej til børnene, som de kan bokse i og ’bage’ i ovnen.

Loading...

Kære læser

Inspired by Kids lukker – vi håber, du har haft lejlighed til at finde inspiration til gode oplevelser i hverdagen med børn.

Tak for denne gang.

Du kan stadig finde inspiration og købe kvalitetsbørnetøj til gode priser i vores webshop på nameit.dk.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive til os på name-it@bestseller.com

De bedste hilsner
name it